Dollár
391,19 Ft
Euró
411,27 Ft
Font
477,35 Ft
Bitcoin
16,827 $

Elítélték a férfit, aki a 112 hívogatásával ütötte el az időt

Munkatársak a 112-es egységes segélyhívó rendszer hívásfogadó központjában Szombathelyen 2018. szeptember 14-én. A 112-es számra évente érkezõ mintegy ötmillió hívás közül négymillió nem igényel beavatkozást, ezért a mentõk és a katasztrófavédelem arra kéri az embereket, hogy csak tényleges veszély esetén hívják a segélykérõ vonalat. MTI Fotó: Varga György
Belföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A rendőrök őrizetbe vették azt a zalai férfit, aki miatt a rendőrség és a mentőszolgálat is feleslegesen vonult ki egy helyszínre, a férfit a 21 nap elzárásra ítélték.

A Zalaegerszegi Törvényszék közlése szerint a 35 éves férfi hétfő délután, erősen ittas állapotban értesítette a segélyhívót, hogy Csesztregen öt-hat férfi láncfűrészekkel, vésőkkel verekszik. 

Soron kívül Putyin elhúzódó háborúra számít, de nem rendel el újabb mozgósítást

Három rendőrautó és egy mentőautó vonult a helyszínre, ahol kiderült, hogy téves riasztás volt. A telefonáló férfit a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették, majd a járásbíróság elé állították – írja az Infostart

A férfi a bíróságon bár elismerte, hogy ő telefonált, nem tett vallomást, azonban többször hangsúlyozta, hogy megbánta a tettét. 

A bíróság a férfit valótlan bejelentés miatt jogerősen 21 nap elzárásra ítélte. Enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a vádlott teljes körű beismerést tett, de súlyosbító körülménynek ítélték a büntetett előéletét, ittas állapotát, és azt is, hogy a cselekményt ellene folyó büntetőeljárás alatt követte el. 

A police.hu az ügy kapcsán figyelmeztet: Csak abban az esetben hívják a 112-es hívószámot, ha emberek élete, testi épsége, tulajdona van veszélyben, vagy környezeti katasztrófa fenyeget. A felesleges, indokolatlan hívások megakadályozzák azt, hogy a valóban bajban lévők segítséghez jussanak. Ne feledje, a 112-öt csak akkor hívja, ha mentőre, tűzoltóra, rendőrre van szüksége! Ne terhelje a rendszert feleslegesen!