Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
64,039 $

1000 ukrán katonát vittek Oroszországba, kérdéses a sorsuk

Ukrajna fogolycserét akar Oroszországgal, addig az oroszok többeket bíróság elé álltanának, akik adott esetben súlyos büntetést kaphatnak.

Fotó: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által videófelvételről készített képen egy orosz katona (b) megmotoz egy ukrán katonát a mariupoli Azovsztal acélmű területén 2022. május 20-án. Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője bejelentette, hogy az Azovsztal acélmű és Mariupol város teljes mértékben az orosz hadsereg ellenőrzése alatt áll. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ukrajna már több orosz katonát is elítélt háborús bűncselekmények elvkövetése miatt, akik sokáig nem szabadulnak a börtönből. Rengeteg ehhez hasonló nyomozás van folyamatban, sokak kerülhetnek börtönbe a következő időszakban.

Az ukrán családok közül sokan aggódnak, hogy mi lesz azzal a több mint 2500 emberrel, akik a mariupoli acélgyárat védték hónapokon át, és időközben megadták magukat. Az orosz TASS jelentése szerint 1000 ukrán katonát már Oroszországba vittek, ahol vizsgálatot folytatnak velük szemben. Soron kívül Illegális gyógyszerszállítmányt kapcsoltak le Békésben

A katonák között zsoldosok is vannak, akik az ukrán kikötővárosban adták meg magukat. Kiderült, hogy a nyomozók a későbbiekben számos más foglyot is Oroszországba fognak szállítani, ahol kihallgatáson, szembesítésen vesznek részt – írja a The Guardian.

Zelenszkij fogolycserét akar, addig az orosz törvényhozók a katonák egy részét bíróság elé állítanák. Adott esetben rendkívül súlyos büntetések várhatnak ezekre az emberekre, akiket kiválasztanak, korábban az opciók között szerepeltek a halálos ítéletek is.

Az ukrán elnök többek között azzal is vádolja Oroszországot, hogy sokakat Oroszországba hurcoltak, többek között gyerekeket is, akiket elszakítottak a családjuktól. Emellett azok sincsenek kevesen, akiket eltűnt személyként tartanak nyilván.

Zidane is nemet mondhat a Bayern Münchennek, a Manchester United edzője lehet

Zinedine Zidane-ról is lemaradhat a Bayern München, miután a hírek szerint a francia legenda szívesebben ülne le a Manchester United kispadjára, ahol Erik Ten Hagot válthatja.