Dollár
423,15 Ft
Euró
407,67 Ft
Font
456,05 Ft
Bitcoin
19,992 $

Szakértők: most már tényleg 1000 forint lesz egy kiló kenyér

Fotó: Twenty20
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 7. - 11:09

A Vízügy aggódik, annyira súlyos már a vízhiány az egész országban. 

Az ATV Híradó riportja szerint várható, hogy még tovább fokozódik a napokban az aszályhelyzet, jelenleg 12 vízügyi igazgatóságból 10 területén van érvényben vízhiány elleni védekezési készültség. Eső csak szórványosan esik, a talajnak, a termőföldnek és a növényeknek nem elég. 

Soron kívül 11 millió kilométerre lévő aszteroidát talált telibe a NASA szondája

Siklósi Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője elmondta: „a debreceni, a szolnoki, a gyulai, a miskolci vízügyigazgatóságnak nagyon komolyan koordinálni kell a munkáját, és finomhangolást kell gyakorlatilag végezniük az öntözési igények kielégítésére.”

Siklósi Gabriella hozzátette, folyamatosan érkeznek rendkívüli igények is, ám nem mindenhol van kapacitásuk ezeknek eleget tenni.

Hetek óta arról szólnak a hírek, hogy hamarosan már tényleg 1000 forintba fog kerülni egy kiló kenyér, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének főtitkárhelyettese úgy véli ez valóban nem kizárt, ám oka nem csak a szárazság. 

Máhr András kiemelte, hogy „gondolni kell arra hogy itt a gáz, villany, amivel a kenyeret sütik az rendkívül magas áron fut, és azt is figyelembe kell venni, hogy a szállítási költségek is rendkívül magasak, a búzától a kenyér kiszállításáig, ahol meg jellemzően a gázolaj ára az egekben van.”

Elmondta azt is, hogy nem zárható ki, hogy egy-két év múlva 1000 forintnál is többe kerül majd a kenyér, szerinte ez alapvetően a gazdaságpolitikától függ.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.