Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,812 $

Szakértők: most már tényleg 1000 forint lesz egy kiló kenyér

A Vízügy aggódik, annyira súlyos már a vízhiány az egész országban. 

Fotó: Twenty20
Gazdaság

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az ATV Híradó riportja szerint várható, hogy még tovább fokozódik a napokban az aszályhelyzet, jelenleg 12 vízügyi igazgatóságból 10 területén van érvényben vízhiány elleni védekezési készültség. Eső csak szórványosan esik, a talajnak, a termőföldnek és a növényeknek nem elég. 

Siklósi Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője elmondta: „a debreceni, a szolnoki, a gyulai, a miskolci vízügyigazgatóságnak nagyon komolyan koordinálni kell a munkáját, és finomhangolást kell gyakorlatilag végezniük az öntözési igények kielégítésére.” Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

Siklósi Gabriella hozzátette, folyamatosan érkeznek rendkívüli igények is, ám nem mindenhol van kapacitásuk ezeknek eleget tenni.

Hetek óta arról szólnak a hírek, hogy hamarosan már tényleg 1000 forintba fog kerülni egy kiló kenyér, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének főtitkárhelyettese úgy véli ez valóban nem kizárt, ám oka nem csak a szárazság. 

Máhr András kiemelte, hogy „gondolni kell arra hogy itt a gáz, villany, amivel a kenyeret sütik az rendkívül magas áron fut, és azt is figyelembe kell venni, hogy a szállítási költségek is rendkívül magasak, a búzától a kenyér kiszállításáig, ahol meg jellemzően a gázolaj ára az egekben van.”

Elmondta azt is, hogy nem zárható ki, hogy egy-két év múlva 1000 forintnál is többe kerül majd a kenyér, szerinte ez alapvetően a gazdaságpolitikától függ.

Folytatódik az árcsökkentés a Lidl-nél, újabb 60 termék árát vitték lejjebb tartósan

Az áruházlánc már több mint 600 termék árát csökkentette az árcsökkentési programja keretében, amihez április elejétől újabb 60 árucikk csatlakozott.